Interesting events 24. 07. 2017

LowCost Race letos pod dohledem GPS trackerů

Lehce šílený závod, který je oslavou nízkonákladového cestování. To je LowCost Race, soutěž dvoučlenných týmů, které se v srpnu rozjedou po Evropě. Budeme u toho!

Jak cestovat za dva a půl litru

LowCost Race je výzva pro všechny cestovatele, kteří upřednostňují dobrodružství před pohodlím. Základním pravidlem závodu je omezený rozpočet – každý z dvoučlenného týmu může mít u sebe pouze 2 500 Kč, ani o korunu víc. S každou útratou navíc tým ztrácí body.


40 checkpointů po celé Evropě

A kam se cestuje? Přesný cíl stanovaný není, ovšem na účastníky čeká 40 checkpointů a výzev rozesetých po celé Evropě. Každá výzva nebo checkpoint přináší určité bodové ohodnocení.


Vzhledem k nedostatku peněz bude pro všechny účastníky důležité umět se domluvit s místními lidmi, dohodnout směnu, požádat o pomoc nebo ji někomu nabídnout. Rozhodně nepůjde o pohodlné cestování po hotelech a nočních klubech.


Startuje se 5. srpna z Prahy, na zvládnutí co nejvíce úkolů mají týmy 10 dní. Závod končí 15. srpna tam, kde začal – v Praze.



RacePackeři na online mapě

LowCost Race je rozdělený na dvě kategorie. Pro „normální“ cestovatelské blázny je otevřená nesoutěžní kategorie JoyPacker. A pak je tady 10 míst pro týmy RacePackerů, tedy bláznů, kteří jsou ještě o trochu bláznivější než obecný průměr.


RacePackeři se snaží zvládnout co nejvíce checkpointů a výzev. Jejich cesta je ale zároveň show pro nás, diváky. Proto budou veškeré dění zprostředkovávat online pomocí reportů a fotografií.


A aby bylo jasno, kde se který tým RacePackerů nachází, dostane každý z nich náš nezničitelný cestovatelský GPS tracker, díky němuž budete moci sledovat jejich pohyb na online mapě na webu LowCost Race.


Už se těšíme, až to vypukne! Sledujte závod s námi na sociálních sítích!

Do you want to ask us something?
Want to test our system for free?

Leave us your contact info, we'll get back to you.

Ebook zdarma

Opouštíte nás, aniž byste si přečetli 10 tipů, jak ušetřit na správě vozového parku?

Zanechte nám svůj e-mail a my vám zašleme e-book na pozdější čtení.